voedingscoaching

Het Sonja Bakker dieet, het keto-dieet, detox en sapkuren, komt het je bekend voor? Dit zijn vaak diëten die erop gericht zijn om in korte tijd veel af te vallen.

Zolang je de regels van deze diëten volgt, val je af. Wijk je ook maar iets af, dan kom je direct aan. Je lichaam raakt helemaal van slag van je dieet. Je kent je lichaam niet meer goed, gaat meer eten dan eerst, wat gebeurt er? Je gewicht neemt weer toe. PRKE^&*$@, opnieuw aan een dieet! Dit noemen we ook wel het bekende jojo-effect.

Het draait niet om diëten! Het gaat om een gezonde leefstijl. Voorkom deze crashdiëten en ga aan de slag met een gezond leefpatroon. Snel veel gewicht verliezen kan motiverend zijn, maar er zijn ook veel nadelen.


Het is ongezond, je krijgt bepaalde voedingsstoffen en vitamines/mineralen niet meer binnen.

Je gewicht neemt na het stoppen van het dieet weer toe.

Je krijgt bepaalde restricties, waardoor je bepaalde producten moet vermijden.

Het is voor de korte termijn.

Trap niet in de trucjes van de (crash)diëten! Het gaat niet om even wat gewicht verliezen en klaar. Je wilt iets voor de langere termijn, toch?

Bij LEEFZ met Lisa gebruik ik het woord dieet niet. Bij mij krijg je ook geen vervangende maaltijdshakes, sapjes of afslankpillen.

Hoe ga ik te werk?

week 1: Intake

Samen kijken we naar je huidige eetpatroon, wat gaat er al goed en wat niet? Hoe ontbijt je? Of ontbijt je helemaal niet? Eet je wel eens achter de laptop? Of voor de tv? We starten met een klein stukje bewustwording.

Week 2: bewustwording

Tijdens deze week ga je een voedingsdagboek bijhouden. Je gaat inzicht krijgen in je eetpatroon. Wat eet ik allemaal op een dag? En wees eerlijk! Je houdt alleen jezelf voor de gek als je die blokjes chocolade niet meetelt...

week 3: Voedingsrichtlijnen

Je krijgt vervolgens richtlijnen om gezond te eten. Je krijgt geen kant-en-klaar voedingsschema. We gaan stap voor stap je oude ongezonde voedingspatroon omzetten in een nieuw gezond voedingspatroon.

week 4 en 5: eigen weg vinden

Tijdens dze week ga je proberen om de voedingsrichtlijnen eigen te maken. Dit heeft eventjes tijd nodig. Na deze 2 weken koppelen we weer terug.

week 6: LEEFZ talks

Je bent nu een paar weken bezig. Wat gaat goed? Wat gaat niet goed? Op welke momenten gaat het mis? Waarom gaat het mis op dat moment? Samen bespreken we de voortgang.


om de week LEEFZ talks

Vervolgens hebben we om de week een afspraak om de voortang bij te houden.12-weken traject

225 euro*

*mogelijkheid om in 3 termijnen van 80 euro te betalen

Aanmelden